Hudson Entertainment sluit de deuren

Morgan Haro, manager bij Hudson Entertainment, schrijft op zijn persoonlijke blog dat Hudson Entertainment, de Amerikaanse tak van Hudson Soft, de deuren gaat sluiten. Konami heeft Hudson Soft in zijn geheel gekocht en gaat Hudson Entertainment opdoeken. Hudson Soft zelf zal blijven bestaan.

Volgens Morgan Haro zijn de huidige problemen om Japanse spellen in het Westen te verkopen ook schuld aan de sluiting. Hudson liep al achter de feiten aan en het bedrijf kon de grote uitgevers en ontwikkelstudio's in het Westen niet meer bijbenen. Hij voegt ook nog toe dat het publiek steeds veeleisender wordt en het ontwikkelen van spellen zoals vroeger, waar je maar met een paar factoren rekening hoefde te houden om een goed spel te maken, al lang niet meer voldoet. Veel bedrijven hebben daar moeite mee.

Alle projecten van Hudson Soft worden geannuleerd. Onder de vlag van Konami zal het bedrijf vooral 'social games' gaan maken. Het bedrijf is vooral bekend van Bomberman. Het laatste spel dat is uitgekomen is A Shadow's Tale.

A Shadow's Tale