Battlefield 3 bevestigd voor herfst

Update 15:12 : Volgens Eurogamer en Game Informer kunnen we rekenen op 64-speler gevechten (wat suggereert dat de maps groot moeten zijn), een nieuwe engine (FrostBite 2) wat verschillende visuele hoogstandjes mogelijk maakt en er kan nóg meer kapot. Ook is er een nieuw animatie-systeem wat geleend is van EA Sports. Daarnaast een langverwachte comeback van (straal)vliegtuigen en de mogelijkheid om te gaan liggen. Last but not least nog een singleplayer-campage. DICE belooft dat de PC extra zorg krijgt, volgens DICE omdat 'traditie en de community dat eisen'. Op de site van Game Informer staat de cover van maart, waar we meer informatie over BF3 kunnen verwachten.

Oorspronkelijk bericht:
Battlefield 3 komt in de herfst uit. Dat heeft game-uitgever Electronic Arts vrijdag laten weten. In de eerste trailer worden oorlogsbeelden en het logo van de game gemixt. In de komende weken onthult de uitgever de eerste details van Battlefield 3. Deze nieuwste Battlefield wordt de eerste volwaardige Battlefield-game die niet alleen op de pc, maar ook op de Xbox 360 en Playstation 3 verschijnt.

Battlefield-games worden niet balleen gekenmerkt door grote open spelwerelden waarbinnen een oorlog plaatsvindt, de serie kent een grote schare fans dankzij de online functies. Gamers kunnen het in grote teams tegen elkaar opnemen, waardoor het internet in een virtueel slagveld verandert.

Ondanks dat het bijna zes jaar lang stil is geweest rond een vervolg op Battlefield 2, heeft Electronic Arts niet stilgezeten. Met Battlefield Bad Company 2 heeft het bedrijf een groot succes geboekt. Binnen de eerste drie maanden na de release in maart is het schietspel vier miljoen keer verkocht.