Beelden van jonge Almeerse aanrander op tv

De politie heeft beelden van een jongen die ervan verdacht wordt in november in Almere een minderjarig meisje te hebben aangerand. Eerder werd al een compositietekening vrijgegeven, maar de dader is nog altijd niet aangehouden.

De beelden van de aanrander, die volgens de politie tussen de 12 en 18 jaar oud is, worden dinsdagavond getoond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Het programma Bureau Flevoland van Omroep Flevoland besteedt donderdag aandacht aan de aanranding.

Het meisje was op 20 november vorig jaar met een vriendje aan het spelen op de Daan Hoeksemastraat in Almere-Buiten. Daar zou ze zijn aangesproken door een jongen, waarop een ernstig zedenmisdrijf volgde. De dader zou een jonge blanke fietser zijn met kort bruin haar.

Een getuige zag de dag daarvoor dat een jonge man op de hoek van de Dick Bosstraat met de Ketelbinkiestraat in hetzelfde deel van de stad een meisje meenam. De getuige vertrouwde dit niet en sprak hen aan, waarop de jongen het meisje losliet en de benen nam.