Russell Brand speelt rol in Doodle Jump

De excentrieke acteur Russell Brand spreekt de stem in van een vrij te spelen personage in de iPhone-game Doodle Jump. Het personage is afkomstig uit de nieuwe animatiefilm Hop, waarin Brand in de rol van de paashaas gewond achterblijft na een aanrijding. Dat heeft gamestudio Lima Sky vrijdag bekendgemaakt.

Hop wordt begin april in de bioscoop verwacht. Nadat de paashaas is aangereden door de werkloze Fred, gespeeld door James Marsden, voelt Fred zich schuldig. Fred besluit de paashaas een handje te helpen, maar die samenwerking verloopt niet zo soepel.

De Hop-editie van Doodle Jump is niet de eerste die Lima Sky op de markt brengt. Met regelmaat stelt het bedrijf nieuwe levels gratis beschikbaar. Zo zijn er themalevels gebaseerd op Halloween, kerst en het wereldkampioenschap voetbal. De Hop-editie van Doodle Jump kan binnenkort gratis gedownload worden.

Doodle Jump werd in maart 2009 uitgegeven voor de iPhone. Het behendigheidsspel, waarbij spelers het personage zo hoog mogelijk moeten laten klimmen door van plateau naar plateau te springen, heeft sinds die tijd furore gemaakt. Het spelletje kwam voorbij in de sitcom The Big Bang Theory, is verwerkt in de kleding van de dansers van Lady Gaga en juni vorig jaar was de game vijf miljoen keer gedownload.


(Foto: Novum)