[Primera División] Uitslagen speelronde 20

Afgelopen weekend werd in de Spaanse Primera División weer volop gevoetbald. Ook deze week geeft FOK!sport je een update van de gebeurtenissen in deze competitie en geeft een overzicht van uitslagen, stand, topscorers en het programma voor de eerstvolgende speelronde.

Boutahar bezorgt Real Zaragoza de zege

Real Zaragoza heeft afgelopen weekend een overwinning op Deportivo La Coruña geboekt. Het enige doelpunt van de wedstrijd tussen beide ploegen werd gemaakt door Saïd Boutahar, die tot vorig jaar zomer nog bij Willem II onder contract stond

Boutahar maakte zijn doelpunt vlak na rust en hielp zijn ploeg daarmee aan drie belangrijke punten, waardoor Real Zaragoza naar de zestiende plaats steeg. Toch ligt de degradatiezone nog altijd op de loer. Het verschil met Levante UD, dat momenteel onderaan staat, bedraagt slechts vier punten.

Valencia zegeviert in doelpuntrijk duel

Valencia slaagde er afgelopen weekend in om met een minimaal verschil van Malága te winnen. Na een geweldig spektakel en twee rode kaarten stond er 4-3 op het scorebord.

Malága kwam na tien minuten verrassend op voorsprong door een treffer van José Salomon Rondon. De bezoekers konden hier niet lang van genieten, aangezien Martin Demichelis na een overtreding op Juan Mata de rode kaart kreeg. Dit leverde Valencia bovendien een penalty op, die door het slachtoffer werd benut. Het ondertal weerhield Malága er echter niet van om brutaal te zijn. In de 36e minuut kwam de ploeg via Rondon wederom op voorsprong.

Na de pauze kantelde de wedstrijd. In het tijdsbestek van veertien minuten scoorden zowel Roberto Soldado als Evan Benaga voor Valencia, waardoor de thuisploeg de voorsprong pakte. Een stuiptrekking van Malága resulteerde nog wel in de gelijkmaker van Julio Baptista, maar Artis Aduriz tegekende uiteindelijk voor het slotakkoord door de 4-3 tegen de touwen te werken.