'World of Starcraft' mag niet

Een creatieve gamer is begonnen aan een World of Starcraft-mod in de Starcraft II-editor. Hoewel Activision Blizzard gebruikers aanspoort om de limitaties van de editor te zoeken, hebben ze een 'cease and desist'-brief gestuurd naar Youtube, in een poging de pre-alpha trailer van de mod te laten verwijderen.

Dit is ondertussen al gelukt en de video is al verwijderd, maar gelukkig hebben andere gebruikers hem opnieuw geüpload. World of Starcraft is een mod die een kruising is van Starcraft en World of Warcraft. Ben je benieuwd naar de beelden? Bekijk onderaan het bericht de pre-alpha beelden.

Activision Blizzard heeft ondertussen al contact gezocht met de enthousiaste modder. In een gesprek is duidelijk geworden dat Blizzard de volledige rechten heeft op de titel 'World of Starcraft' en ze waren bang dat de modder buiten de SCII-editor zou gaan werken. De modder is momenteel in bespreking met Activsion Blizzard welke naam hij dan mag gebruiken.

Daarnaast heeft de modder al verschillende banen aangeboden gekregen door ontwikkelaars die wel wat zagen in de vaardigheden van de man. Bekijk hieronder de pre-alpha trailer.