Dirk Scheringa zit in erfenishandel

Dirk Scheringa zit in de erfenissenhandel. Hij is betrokken bij de website degift.nl, een soort datingsite die mensen die niet weten aan wie ze hun erfenis moeten nalaten, koppelt aan mensen die graag een erfenis zouden ontvangen. Dat schrijft De Volkskrant op de dag dat voormalig DSB-topman zijn nieuwe bedrijf Homerus presenteert.

Mensen die hun vermogen niet aan familie of vrienden willen of kunnen nalaten, kunnen op de site zelf een geschikte erfgenaam kiezen. Aanmelden als potentiële erfgenaam kost 14,95 euro per jaar.

Tot nu toe staan twaalf erfgenamen ingeschreven op de website. Een van hen is een academicus met vijf kinderen. Hij meldde zich aan 'om te kunnen ontvangen en te geven'.

Scheringa's zakenpartner Willem Boomsma is de directeur van het bedrijf, zo blijkt uit het Handelsregister. Ook de twee zoons van Scheringa zijn volgens documenten van de Kamer van Koophandel betrokken bij de website.

Scheringa lanceert donderdag zijn nieuwe onderneming Homerus, een sprekersbureau waar bekende en minder bekende sprekers kunnen worden gehuurd.