O'Sullivan uitgeschakeld op Masters

Ronnie O'Sullivan kan een vijfde Masterstitel vergeten.  De 35-jarige Engelsman verloor in de eerste ronde met 6-4 van de 24-jarige Noord-Ier Mark Allen.

O'Sullivan, naast vier keer winnaar ook vijf keer runner-up, maakte net als Allen veel fouten. Beide spelers lieten slechts flitsen zien van hun talent. Zo kwam Allen 4-1 voor, maar liet O'Sullivan terugkomen tot 4-4. "De druk was groot", aldus Allen. "Je weet dat O'Sullivan alles kan afstraffen. Lange pots zouden zijn zwakke punt zijn, maar daarin was hij nu net fenomenaal."

Nadat hij was teruggekomen in de wedstrijd ging O'Sullivan echter te veel risico nemen. "Soms laat ik me te veel meeslepen. Het publiek was fantastisch en dan wil je hen ook geweldige dingen laten zien. Maar alle krediet voor Allen. Hij heeft goed gespeeld, zette me steeds onder druk en heeft verdiend gewonnen. Natuurlijk is het niet leuk om twee keer op rij zo vroeg uitgeschakeld te worden (in het UK in de 1e ronde door Bingham). Maar ik twijfel niet aan mijn kunnen."

Allen treft in de kwartfinale de winnaar van het duel tussen de Australische wereldkampioen Neil Robertson en de Schot Stephen Hendry.