Uitslag Internazionale - Napoli

Internazionale heeft de wedstrijd tegen nummer drie Napoli in eigen huis weten te winnen. Onder leiding van de nieuwe trainer Leonardo won de Milanese formatie met 3-1. De achterstand op koploper en stadsgenoot AC Milan is weliswaar tien punten, maar Inter heeft nog twee wedstrijden tegoed.

Motta opende al na drie minuten de score voor de thuisploeg. Met een mooie volley passeerde hij Napoli-doelman De Sanctis. Twintig minuten later kwamen de bezoekers echter weer op gelijke hoogte via Pazienza. Met een kopbal verschalkte hij Inter-goalie Castellazi.

Inter, zonder onder meer de geblesseerde Wesley Sneijder, wist voor rust toch weer op voorsprong te komen. Middenvelder Cambiasso wist, door middel van een kopbal, zijn ploeg op 2-1 te zetten. Dit was tevens de ruststand. Tien minuten na rust wist Motta zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te scoren. De oud-middenvelder van onder meer Genoa en FC Barcelona scoorde ook met een kopbal. In het vervolg van de wedstrijd werd er niet meer gescoord.


 

Internazionale

3 - 1

Napoli

 3' Motta
 37' Cambiasso
 55' Motta
   25' Pazienza
 
 Gele kaart: Chivu, Zanetti, Maicon (Internazionale), Aronica, Campagnaro, (Napoli)
 
Stadion: Giuseppe Meazza, Milaan
Toeschouwers: 59.000
Arbiter: Rocchi (Ita)
 
Opstelling:   Opstelling:
Castellazi
Maicon
Lúcio
Córdoba
Chivu
Zanetti
Cambiasso
Stankovic (Mariga/80)
Motta (Muntari/86)
Pandev (Biabiany/83)
Milito
  De Sanctis
Campagnaro
Cannavaro
Aronica
Maggio
Gargano (Yebda/58)
Pazienza (Sosa/76)
Dossena (Zúñiga /66)
Hamšík
Cavanai
Lavezzi