Details van Torchlight op de XBox 360

Torchlight, de actie-RPG die oorspronkelijk voor de PC uitkwam, zal deel uitmaken van de House Party van Xbox Live Arcade. Deze reeks begint op 16 februari, dus we kunnen Torchlight in februari of maart verwachten. Vooralsnog zal de titel exclusief blijven voor de Xbox 360, wat consoles betreft.

De ontwikkelaar heeft wat details over de gameplay uit de doeken gedaan. Op de PC speelde Torchlight als een Diablo-achtig spel met veel klikken van de muis. De console-versie zal directe besturing bevatten, en daarme veranderen wat elementen van de gameplay. Melee-aanvallen raken nu je primaire doelwit, maar ook vijanden ernaast. Vier vaardigheden zullen op knoppen toegewezen kunnen worden, met nog eens vier op de d-pad.

Volgens de maker zal het vechtsysteem sneller aanvoelen en makkelijker te zijn om te besturen, zonder dat er vaardigheden weggelaten zijn van de PC-versie. De hele interface is ook vernieuwd om beter aan te sluiten op de veranderingen in de console-versie. Op het officiële forum zijn nog meer ditjes en datjes te lezen over Torchlight voor de Xbox 360, en hier zijn wat screens te zien.