Trulli: "Grootste pechvogel van 2010"

Jarno Trulli vindt nog steeds dat hij in het Formule 1-seizoen 2010 enorm veel pech heeft gekend. De Italiaan werd met de Lotus in acht van de negentien races niet geklasseerd en op een enkele race na had hij telkens problemen met de bolide, waardoor hij zijn potentieel niet kon laten zien.

"Het was het zwaarste seizoen uit mijn loopbaan, daar kun je eigenlijk niet omheen draaien. Ik vind eigenlijk dat ik een medaille verdien omdat ik de meest ongelukkige coureur van allemaal was," zei Trulli tegen Italiaracing. In Auto Motor und Sport benadrukt hij dit. "Het was een redelijk frustrerend jaar, maar dat hoort er soms bij in deze sport. Ik wist vanaf de eerste test al dat de auto niet goed bij mijn rijstijl paste en ik het zwaar zou krijgen."

"Ik heb daarom maar geaccepteerd dat 2010 een overgangsjaar was," zei de Italiaan die voor dit seizoen weer goede hoop heeft. "We moeten nog veel werk verzetten, maar als dat lukt - en we onze auto qua aerodynamica en gewicht weten te verbeteren - dan kunnen we als het goed is achteraan het middenveld aansluiten."

Zonder ambities is de Lotus-rijder zeker niet. "Enkel meedoen om het meedoen is voor mij niet genoeg, ik wil races en kampioenschappen winnen. Als blijkt dat ik niet snel genoeg meer ben, leg ik me daarbij neer, maar ik denk dat ik nog genoeg in huis heb om de mensen van mijn kwaliteiten te overtuigen."