Blind krijgt dubbelfunctie bij Ajax

Frank de Boer zal de nieuwe hoofdtrainer bij Ajax gaan worden. De Amsterdammers hebben voor hem een meerderjarig contract klaarliggen. Danny Blind zal tot zeker de zomer zijn rechterhand worden en daarnaast als technisch manager aan de slag gaan. In de zomer wordt dan bekeken welke rol Blind daarna op zich zal gaan nemen.

Ajax probeert nog om Henny Spijkerman van Ajax Cape Town terug naar de Nederlandse hoofdstad te halen om de tweede assistent van De Boer te worden. Dennis Bergkamp lijkt nu De Boer op te gaan volgen als de trainer van de A1, terwijl de trainer van de A2, Gery Vink, samen met Wim Jonk door lijkt te schuiven naar de beloftes. Dit zou ten koste moeten gaan van Albert van der Dussen en Bryan Roy die deze rol nu nog op zich nemen.

Omdat er binnen de ledenraad van Ajax veranderingen plaats hebben gevonden en Johan Cruijff met de Amsterdamse club in gesprek is, wordt er door de leiding van de club nog niet meteen gekozen voor een definitieve invulling van de gehele technische staf. Alleen het aanstellen van De Boer is dat. De rest van de plaatsen wordt na intensief overleg later dit jaar bepaald.