Ferrari: "Nieuw motorreglement F1 uitstellen"

Ferrari-president Luca di Montezemolo is niet blij met het nieuwe motorreglement zoals dat vanaf 2013 gaat gelden in de Formule 1. De huidige 2,4 liter V8-motoren gaan dan ingeruild worden voor een 1,6 liter V4 Turbo-krachtbron. Daarom zoeken de Italianen medestanders om de introductie uit te stellen.

"Vier cilinders is geen Formule 1," klaagde Di Montezemolo in Auto Motor und Sport. "We bouwen een dergelijke motor niet eens voor onze straatauto's. En voor de hoogste autosportklasse klinkt het wat aandoenlijk. Waarom kunnen we geen V6 Turbo hebben? We moeten betaalbaarheid niet verwarren met goedkoop."

"Als er maar de kleinste mogelijkheid bestaat om de introductie van de V4 uit te stellen dan kijk ik er naar. We zien een kans," zei de Italiaan die hoopt dat de introductie nog zeker één seizoen uitgesteld kan worden.

Eén van de merken die liever niet heeft dat de V8 verdwijnt is Mercedes. Motorsport-baas bij het Duitse merk, Norbert Haug, vindt dat de huidige V8-krachtbron moet blijven, omdat deze zeer goedkoop te produceren is en dat het introduceren van een nieuwe motor veel geld kost.

De motorsport-baas van Cosworth, Mark Gallagher is dat niet met Haug eens. Hij denkt met dertig miljoen euro een goede motor voor 2013 neer te kunnen zetten.