Chelsea laat Bruma niet naar Eredivisie vertrekken

PSV en Feyenoord lijken naast Chelsea-verdediger Jeffrey Bruma te grijpen. De verdediger mag van de Engelse ploeg elders op huurbasis spelen, maar de Londense formatie geeft de voorkeur aan een Engelse of Duitse ploeg om hun speler te stallen.

Beide Nederlandse ploegen, die Bruma graag in de winterstop op huurbasis van Chelsea wilden overnemen, lijken dus naast de verdediger te grijpen.

Bruma's zaakwaarnemer Wessel Weezenberg liet in Voetbal International weten dat zijn speler waarschijnlijk wel verhuurd zal worden: "De kans dat Jeffrey vanaf januari voor een andere club speelt dan Chelsea, is erg groot. Er is veel interesse en Chelsea is bereid mee te werken aan een overstap.”

Daarbij moet wel nadrukkelijk vermeld worden dat Chelsea hun verdediger alleen wil verhuren. "Dat hebben ze nadrukkelijk gezegd. Over verkoop valt niet te praten. Chelsea ziet in Jeff nog steeds een speler voor de toekomst, maar hij moet wel spelen om beter te worden."

"Als je negentien jaar bent, kun je er niet van uit gaan dat je wekelijks in Chelsea 1 speelt. We zetten nu alle opties op een rijtje en zullen daarna een beslissing nemen die voor Jeffrey het beste is", besloot Weezenberg.