Leonardo gaat voor titel met Inter

Leonardo werd woensdag gepresenteerd als trainer van Internazionale en liet gelijk zijn intenties voor het jaar bekend worden. Hij wil met de club uit Milaan, ondanks de achterstand op stadsgenoot AC, de titel binnenhalen.

"We moeten dertien punten goedmaken, maar de weg is nog land", aldus de Braziliaan tijdens zijn presentatie als opvolger van Rafael Benitez. Hij liet tevens weten met José Mourinho te hebben gebeld voordat hij de positie als trainer bij Inter accepteerde. "Om zo'n kampioen kun je niet heen. Hij heeft zoveel betekend voor deze club."

Leonardo werd vorig jaar ontslagen bij AC Milan en was dus zeer opgetogen toen Inter hem de positie aanbood. "Ik zocht geen nieuwe baan, maar een nieuwe droom. Ik heb dertien jaar gewerkt voor Milan en draag die club altijd in mijn hart." 

Massimo Moratti, voorzitter van Inter, liet weten dat het niet uitgesloten is dat er nieuwe spelers worden aangetrokken. "Nu Benitez is vertrokken halen we vijf spelers", grapte hij. "Nee, we zullen zeker met elkaar om tafel gaan om te kijken waar het elftal behoefte aan heeft."