Drenthe: "Verbazing kan alleen gespeeld zijn"

Royston Drenthe weigert voorlopig op de training van Hércules Alicante te komen. De Nederlander heeft al enkele maanden geen salaris meer gehad.

In de Spaanse media gaf Drenthe eerder deze week al tekst en uitleg, en nu doet hij dat ook in De Telegraaf. "Mijn zaakwaarnemer Sigi Lens is zelfs tot drie keer toe naar Alicante gevlogen. En telkens werd hem plechtig beloofd, dat het probleem zou worden opgelost", vertelt hij over de achterstallige betalingen vanuit Spanje.

"Toen dat steeds niet gebeurde, is besloten dat ik me de 27e niet zou melden. De verbazing van de club dat ik er niet ben, kan alleen gespeeld zijn. Tenzij de trainer (Esteban Vigo, red.) niet is ingelicht. Ik heb geprobeerd hem te bellen. Maar hij neemt niet op."

Als het probleem is opgelost, gaat Drenthe meteen terug naar Alicante. "En dan zal ik de trainer, mijn medespelers en de fans excuses maken. Al is het gewoon een conflict tussen het bestuur en Royston. Zou jij voor je baas blijven werken als je al een half jaar geen salaris krijgt?" aldus de 23-jarige vleugelspeler.