Petrov ook volgend jaar bij Renault

Robert Kubica krijgt de komende twee seizoenen geen nieuwe teamgenoot bij Renault. Vitaly Petrov heeft voor twee jaar bijgetekend, zo bevestigde het team zelf. De Rus is blij dat hij bij hetzelfde team kan blijven. "Dit jaar heb ik veel geleerd over de sport, de circuits en de auto. Komend jaar moet ik presteren. Ik heb het gevoel klaar te zijn voor deze uitdaging."

"Afgelopen seizoen heeft Vitaly bewezen veel potentieel te hebben. Zijn doel voor 2011 is om alle puzzelstukjes op zijn plaats te laten vallen," aldus Gérard Lopez, de voorzitter van Lotus Renault GP, die ook toegeeft dat de nationaliteit van Petrov van invloed is geweest op zijn contractverlenging. "Dankzij Vitaly en ons team raakt Rusland enthousiast voor de Formule 1. De afgelopen maanden hebben we een speciale band opgebouwd met dit land en enkele vooraanstaande bedrijven. We kijken ernaar uit deze relatie de komend jaren uit de bouwen tot een zeer succesvol avontuur."

Teambaas Eric Boullier geeft overigens aan dat dat niet de enige reden is. "Een stabiele rijdersbezetting is essentieel om onze doelen te realiseren", aldus de Fransman. "Robert Kubica legt de lat hoog op het gebied van snelheid en constantheid, maar we zijn ervan overtuigd dat Vitaly steeds dichterbij kan komen."