Lotus Renault: "Petrov eerste keuze"

Voor het Formule 1-team Lotus Renault is Vitaly Petrov de eerste keuze als tweede rijder naast Robert Kubica. Volgens teameigenaar Gerard Lopez moet de 26-jarige Rus hem wel overtuigen dat hij in 2011 consistenter kan rijden dan in dit seizoen het geval was.

"Petrov geniet onze voorkeur, maar hij moet eerst nog wel met ons om tafel. Vitaly onderging vorige week een operatie, waardoor hij nog geen tijd had om met teambaas Eric Boullier en de engineers te praten," zei Lopez tegen Autosport. "We maken ons beslissing op basis van het gesprek dat we met Vitaly hebben en of hij begrepen heeft wat we van hem verwachten als hij blijft."

"Wij verwachten dat hij vaker kan laten zien wat hij in Hongarije en in Abu Dhabi heeft laten zien. We weten dat hij de snelheid heeft, maar we weten ook dat hij soms de focus mist om het een heel weekend lang te kunnen. Als Vitaly blijft dan moet hij vaker goed presteren."

Mocht Lotus-Renault er niet uitkomen met Petrov dan heeft het nog andere opties, maar het proces zal hetzelfde blijven. Voor de kerst wil de renstal de tweede coureur bekend maken.