Benítez ontkent ontslag als trainer Internazionale

Rafa Benítez ontkent dat hij ontslagen is als coach van Internazionale. Eerder op de dag meldde Gazzetta dello Sport dat de Milanese club afscheid heeft genomen van de 50-jarige Spanjaard. "Ik ben erg verbaasd door deze berichtgeving. Ik heb de krantenkoppen gezien en ben door veel mensen gebeld met de vraag of ik ontslagen ben, maar dat is allemaal niet waar."

Benítez haalde de woede van Inter-voorzitter Massimo Moratti op zijn hals door na het winnen van het WK voor clubteams versterkingen te eisen. "Ik heb nu behoefte aan volledige steun en daarmee bedoel ik dat transfers nodig zijn", waren de woorden van Benítez die denkt aan vier nieuwe spelers voor Inter.

De klaagzang schoot bij Moratti in het verkeerde keelgat. De voorzitter noemde de opmerkingen van de Spanjaard 'misplaatst', maar wilde maandag verder niet op de positie van de oud-coach van Liverpool ingaan. Volgens diverse Italiaanse media is Zenit Sint-Petersburg-coach Luciano Spalletti echter al benaderd als vervanger voor Benítez, die al maanden onder druk staat door de tegenvallende resultaten. De club van Wesley Sneijder staat zevende in de Serie A.