Vertragingen rond Utrecht

De stad Utrecht is per spoor moeilijk bereikbaar. Er rijden wel treinen, maar dat is minimaal. Het advies van ProRail en de NS aan de reizigers is dan ook om niet via Utrecht te reizen. De verwachting is dat de situatie in ieder geval tot half één ’s middags duurt.

Dat zegt een woordvoerder van ProRail zondag. In andere delen van het land rijden de treinen met vertraging. "Het is van belang dat mensen, voordat ze op reis gaan, internet en/of teletekst goed in de gaten houden. Daarop geven wij de actuele verkeersinformatie", aldus de woordvoerder.

Update 14.37 uur

De NS meldde om 14.00 uur dat de problemen nog niet zijn opgelost. De huidige verwachting is dat 'in de loop van de middag weer treinen zullen vertrekken'. ProRail en de NS zijn drukdoende de problemen door het winterse weer op te lossen. 

Update 16.38 uur

De NS meldt door middel van een update op hun site dat de treinen weer beginnen te rijden. Stoptreinen rijden in 'alle richtingen' en 'af en toe' rijdt er een intercity. Reizigers moeten uiteraard rekening houden met vertraging.

Utrecht CS vrijwel onbereikbaar
Utrecht CS vrijwel onbereikbaar (foto: ANP)