Mosley blij dat Ferrari geen kampioen is geworden

Voormalig FIA-president Max Mosley is blij dat Ferrari dit jaar naast de wereldtitels in de Formule 1 heeft gegrepen. De Brit vindt dit vanwege de teamorders die de Italiaanse renstal in Hockenheim uitdeelde. Ferrari kwam weg met een boete waar Mosley liever een zwaardere straf zoals diskwalificatie in Duitsland had gezien.

Mosley is daarom blij dat Ferrari naast de prijzen greep. "Dit betekent dat er één probleem minder is waar de Formule 1 zich druk om moet maken," zei hij in Die Welt. "Het zou namelijk slecht voor sport zijn geweest als Ferrari het kampioenschap had gepakt, want dan zou de hele discussie over teamorders weer zijn losgebarsten. Laten we dus maar dankbaar zijn dat we het nu over de foute strategie van Ferrari in Abu Dhabi mogen hebben, en niet over of ze de titel wel of niet verdienen."

Dat de titel naar Sebastian Vettel ging kan Mosley wel bekoren. "Sebastian is in alle opzichten een geweldige kampioen en hij verdiende het om te winnen. Dat hij daarnaast ook nog eens een aardige en ontspannen jongen is, is goed voor de Formule 1."