Borussia Dortmund gekroond tot Herbstmeister

Borussia Dortmund heeft zich zaterdag zonder te spelen gekroond tot Herbstmeister in de Duitse Bundesliga. Door een 2-1 nederlaag van FSV Mainz tegen Eintracht Frankfurt kan de ploeg van trainer Jürgen Klopp tot aan de winterstop niet meer achterhaald worden. Voor Dortmund staat er zondag een uitwedstrijd tegen 1.FC Nürnberg op het programma.

Mainz moest in Frankfurt winnen om de druk op Dortmund op te voeren, maar keek na ruim een halfuur tegen een achterstand aan. André Schürrle maakte kort voor rust nog wel gelijk, waarna Theofanis Gekas in de tweede helft de matchwinnaar werd. De topscorer van de Bundesliga benutte zes minuten voor tijd namens Frankfurt een penalty.

Dortmund kan de voorsprong op nummer twee Mainz zondag uitbreiden tot negen punten. Na dit weekeinde staan er in de Bundesliga tot aan de winterstop nog twee speelronden op het programma.