Caldas bondscoach hockeyvrouwen

Max Caldas vindt het een eer dat in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach voor de Nederlandse hockeysters de keuze op hem is gevallen. "Ik voel me echt Nederlander en ben dan ook ontzettend blij en trots dat ik het dameselftal ga coachen", vertelde de 37-jarige Argentijn dinsdag tijdens zijn presentatie.

Voor Caldas wordt het niet zijn eerste klus bij de Nederlandse bond. Bij het WK van 2006 en de Olympische Spelen van 2008 was hij assistent van bondscoach Marc Lammers. Tevens was Caldas bondscoach van de mannen van Jong Oranje en werkte hij als clubcoach voor de vrouwen van Amsterdam en de laatste jaren voor de mannen van Bloemendaal.

Volgens technisch directeur Bert Bunnik is Caldas de juiste man op de juiste plaats. "Hij is een trainer die mensen weet te binden om tot een optimale prestatie te komen", prijst hij de Argentijn. "En die een herkenbare, creatieve en succesvolle speelstijl weet te ontwikkelen. Een stijl van willen winnen."

Caldas hockeyde tussen 2000 en 2004 voor Klein Zwitserland en is daarna in Nederland gebleven. Voor Argentinië speelde hij meer dan honderd interlands.