'Ricciardo vervangt Buemi bij Toro Rosso'

Jaime Alguersuari en Sébastien Buemi dachten al zeker te zijn van een stoeltje in de Formule 1 voor 2011, maar Daniel Ricciardo rammelde bij de rookietest in Abu Dhabi afgelopen week behoorlijk aan de deur. Dit kan bij Toro Rosso Buemi zijn stoeltje gaan kosten.

Ricciardo zette op beide testdagen op het Yas Marina-circuit met de Red Bull RB6 met ruime voorsprong de snelste tijd neer. Voor de 21-jarige Australiër is nog geen programma voor 2011 samengesteld, maar zowel hij als Red Bull-adviseur Helmut Marko sloten een F1-stoeltje niet uit.

"We hebben Bernoldi, Klien, Liuzzi en Speed naar de Formule 1 geleid, maar zij zijn niet doorgebroken," zei Marko tegen Die Welt. "Ricciardo is het nieuwe talent. Een nieuwe Vettel? Ik weet het niet."

Toro Rosso-teambaas Franz Tost werd gevraagd naar het aanblijven van Alguersuari en Buemi en hij gaf een duidelijke hint dat de 22-jarige Buemi tijd genoeg gehad heeft om zichzelf te bewijzen. "In het begin van dit jaar scoorde hij nog punten en presteerde hij goed, maar aan het eind worstelde hij wat." Tost vulde aan dat Alguersuari wel vooruit is gegaan en dat hij op de goede weg is.

De Oostenrijker liet open welke coureurs er in 2011 voor hem gaan rijden. "Je weet nooit wat er zal gebeuren in de Formule 1. Ons belangrijkste prioriteit is het bouwen van een succesvolle auto. Wat betreft het behouden van rijders moeten we afwachten."