Tung mogelijk naar IndyCar Series

Ho-Pin Tung zal zijn autosportcarrière mogelijk voort gaan zetten in de IndyCar Series. De Nederlandse Chinees testte afgelopen weekend op Sebring voor het FAZZT Race Team. Hij reed 211 ronden en kwam tot een snelste rondetijd van 53,5 seconden.

"Ik ben zeer tevreden over de testdagen. Veel vrienden doen mee aan de IndyCar Series en vertelden me dat de Indy 500 de meest geweldige race is om mee te maken," zei Tung tegen SpeedTV. "Nu ik de Indianapolis Speedway heb bezocht en in een IndyCar heb gereden, weet ik hoe het voelt om hier te racen. Het was een magisch gevoel en ik hoop dat ik het volgend jaar nogmaals mag meemaken."

Tung komt net terug van een zware rugblessure die hij eerder dit jaar op de Hungaroring bij een crash in de GP2 opliep. De verwachting was dat hij dit jaar niet meer in actie zou komen, maar een blindedarmontsteking van Christian Vietoris zorgde ervoor dat de Nederlandse Chinees alsnog in de GP2 in Abu Dhabi mocht racen. Hij kwam ondanks een gebrekkige voorbereidingstijd toch nog tot een veertiende plaats.