Nieuw onderkomen voor Roderick en Blauwerick

De beroemde pelikanen Roderick en Blauwerick zijn weg uit Safaripark Beekse Bergen. Niet omdat ze weer zijn ontsnapt, maar omdat ze zijn verhuisd. De dieren hebben sinds donderdag een nieuw onderkomen bij Dierenrijk in Nuenen.

De twee pelikanen vlogen in juli weg uit de roofvogelshow in Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Na een paar dagen keerde Roderick uit zichzelf terug naar het park en werd Blauwerick gevangen in het Noord-Hollandse Den Oever.

Ook hun soortgenoot Groenerick ontsnapte tijdens de show. Hij is nog steeds niet teruggekeerd of gevangen, maar wordt regelmatig gesignaleerd in Groningen. Pogingen om het dier te lokken, liepen op niets uit.

Roderick en Blauwerick zijn van Hilvarenbeek naar Nuenen verhuisd, omdat Dierenrijk een aantal pelikanen in de collectie wilde en Beekse Bergen er een flink aantal had. De pelikanen hebben volgens parkmanager Martin van Hees bij Dierenrijk alle vliegruimte die ze nodig hebben. De twee hebben namelijk een plekje gekregen in de volière die moet uitgroeien tot de grootste van Europa.