Braziliaanse politie rolt drugsbende op

De Braziliaanse politie heeft woensdag 43 mensen gearresteerd die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij een internationaal opererende drugsbende. De bende zou cocaïne naar Afrika en Europa hebben gesmokkeld. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De verdachten, afkomstig uit Bolivia, Colombia en Brazilië, werden opgepakt na een achttien maanden durend onderzoek. Politiekorpsen in een aantal Zuid-Amerikaanse landen en Europa hebben meegeholpen bij het oprollen van de bende.

Interpol is gevraagd om zeven Europese verdachten aan te houden. De nationaliteiten van deze verdachten of de landen waar ze zich ophouden werden niet vrijgegeven.

De Braziliaanse politie nam een klein vliegtuig in beslag dat werd gebruikt om de cocaïne van Bolivia naar Brazilië te smokkelen. Bovendien werd 2,3 ton cocaïne aangetroffen in pakhuizen. Ook werden wapens met een groot kaliber, antitankgranaten en 33 voertuigen in beslag genomen.

De drugs werden vanuit Brazilië naar Afrika gesmokkeld aan boord van vrachtschepen die geladen waren met bijvoorbeeld sojabonen of andere bulkgoederen. Vervolgens werden kleinere schepen en vrachtwagens gebruikt om de harddrugs naar Europa te vervoeren.