Belgen kloppen Advocaats Rusland

Dick Advocaat heeft met zijn Russische ploeg verloren van zijn oude ploeg België. De Rode Duivels waren in Voronezj met 0-2 de sterkste.

De wedstrijd begon voor de Russen dramatisch. Al na een paar minuten blunderde doelman Akinfejev waarna Lukaku kon scoren. Met een hoog tempo bleven de Belgen de betere ploeg, maar kansen van onder meer Vertonghen en Hazard werden niet benut. Ook na rust bleven de beste kansen voor België. Fellaini was een paar keer dichtbij met een schot en een kopbal, maar scoorde niet. Ook een voorzet van hem werd door Hazard niet afgemaakt.

Uiteindelijk was het wederom Lukaku die scoorde. Hij plukte een uitstekende verre bal van Vertonghen uit de lucht, zette zijn bewaker opzij en scoorde via de grond. Daarna schoten de Russen wakker. Pogrebnjak (2x) en Dzagojev waren dichtbij, maar scoorden niet. Ook een wanhopig slotoffensief leverde geen doelpunt meer op.

Lukaku is met zijn 17 jaar en 188 dagen de jongste doelpuntenmaker voor België in vijftig jaar. Paul van Himst blijft de jongste. Hij was 17 jaar en 28 dagen oud toen hij in 1960 tot scoren kwam.