Nieuw spoor in zaak vermoorde Chinees

In de zaak van de in stukken gesneden Chinees die in juli in Amsterdam werd gevonden is de politie nu op zoek naar een andere Chinees. Het gaat om een man die op 16 juli is gezien bij de snackbar van het slachtoffer en bij de ondergrondse vuilniscontainer waar het verminkte lichaam werd gevonden.

De gezochte Chinees droeg volgens de politie opvallende oranje werkkleding. In de zaak zijn begin oktober twee verdachten aangehouden, van wie er een nog vast zit.

De 57-jarige Shu Yungh Lam werd volgens de politie in zijn snackbar aan de Mercuriusstraat vermoord en in stukken gesneden. Daarna zou zijn lichaam met zijn bedrijfsauto naar de container aan de Laanweg zijn gebracht. Enkele dagen later werd het lichaam gevonden. De auto stond naast de vuilcontainer geparkeerd.

Volgens de politie had het slachtoffer geen banden met de onderwereld. In Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond aandacht aan de zaak besteed. Ook zoekt de politie nog enkele spullen van het slachtoffer; zijn mobiele telefoon, een ketting, sleutelbossen en zijn pas om de container mee te openen. Het OM heeft twintigduizend euro uitgeloofd voor de gouden tip.