Kinect maakt Xbox 360 persoonlijker

Microsoft heeft het idee geopperd om de Xbox 360 aan te passen aan de persoon die ervoor zit. Dit maakt de ervaring een stuk persoonlijker. Dit geldt natuurlijk alleen voor de mensen die de Kinect in hun bezit hebben.

De uitspraak kwam van Dennis Durkin van Microsofts Interactive Entertainment Business. Hij verkondigde dat de Kinect zorgde voor een aantal verrassende mogelijkheden. Ten eerste bewijst hij dat Microsoft de Kinect toch echt bedoeld heeft om de casual-gamer naar de Xbox te lokken:”I think what we've found is the core gamer may have been the person who brought the box into the house, but as you add new experiences and broader content choices for other members of the house, they come and use the system. We can track some of that usage as it relates to broader family members in the house.”

Hij gaat verder met het idee om de Kinect te gebruiken om de ervaring persoonlijker te maken door gebruik te maken van de gezicht- en stemherkenning van het systeem. Kinects creative director Kudo Tsunoda onderstreept daarbij nog eens dat we nog lang niet alle mogelijkheden van de Kinect hebben gezien. We kunnen in de toekomst nog vele innovatieve toepassingen verwachten van het systeem dat je nu in huis haalt.

De Kinect is nu verkrijgbaar voor €149,99.