Lotus vanaf 2011 in zwart en goud

Vanaf volgend seizoen zullen de bolides van het team van Lotus een zwart/gouden kleurenschema hebben. Met die kleuren werd Lotus in de jaren zeventig en tachtig beroemd.

"Toen we onze auto voor 2010 onthulden was er veel lof over onze keuze om de groengele kleuren terug op de grid te brengen. Ik denk dat het legendarische zwart en goud met nog meer goedkeuring ontvangen zal worden," aldus Lotus-Ceo Riad Asmat.

Zwart en goud waren de kleuren van John Player Special, het sigarettenmerk dat van 1972 tot 1986 met een onderbreking van twee jaar, hoofdponsor van Lotus was.

Het nieuwe kleurenschema zal worden ontworpen door fans van het team die via de website van Lotus Racing kunnen meedoen aan een wedstrijd.

Waarschijnlijk is de reden voor het nieuwe kleurenschema de rel over het gebruik van de naam Lotus. Lotus Cars zegt dat het als enige aanspraak kan maken op de naam en de Lotus-kleuren groen en geel. Lotus Racing heeft Maleisische wortels en is niet officieel verbonden met het Britse automerk.