Achtjarig meisje al 6 jaar op dieet

Een Britse moeder heeft haar dochter op een dieet gezet. Aly Gilardoni is namelijk bang dat de achtjarige Corleigh net zo dik wordt als zijzelf, en geeft het meisje dagelijks slechts 700 calorieën. Het strenge dieet houdt ze nu al zes jaar vol.

De 32-jarige moeder, met 107 kilo schoon aan de haak niet een van de slanksten, is ervan overtuigd dat zij handelt in het belang van haar dochter. "Ik worstel al mijn hele leven met overgewicht", verklaart ze. "Ik wil voorkomen dat Corleigh net als ik wordt."

"Ik wil geen dik kind", laat ze Britse media verder weten. "Haar uiterlijk is een obsessie voor mij geworden. Ik wil dat ze mooi en populair is. En dat gaat niet lukken als ze dikker zou zijn." Het jonge meisje wordt dan ook uitgehongerd. Dagelijks mag ze niet meer dan 700 calorieën binnenkrijgen, duizend minder dan wordt aangeraden voor een opgroeiend kind.

De alleenstaande moeder wordt ervan beschuldigd haar eigen problemen op haar dochter te projecteren. Het meisje heeft inmiddels zelf te kampen met anorexia en is doodsbang dik te worden. Medisch onderzoek heeft aangetoond dat Corleigh, hoewel vijf kilo te licht, gelukkig nog kerngezond is.


'I'm not fat, I'm big boned!'
Voor foto's van dikke moeder en dun kind, zie de bron