Sparta stelt Boakye op non-actief

Sparta Rotterdam heeft Emmanuel Boakye per direct op non-actief gesteld. De verdediger van Ghanese komaf mag niet meer meetrainen met de selectie. Vermoedelijk zal een arbitragezaak moeten beslissen over zijn verdere toekomst.

Sparta meent dat Boakye, die in de zomer van 2009 van Heracles Almelo werd gehaald, zich meerdere keren niet aan afspraken heeft gehouden. De 25-jarige verdediger, die vorig seizoen door blessures vrijwel niet in actie kwam, kwam drie keer te laat, kreeg twee bekeuringen en reed te veel kilometers in zijn lease-auto. Sparta zegt een dossier te hebben opgebouwd waarmee het Boakye kan ontslaan.

De bij Ajax opgeleide verdediger heeft inmiddels de VVCS ingeschakeld. Louis Everard van de spelersvakbond vindt dat Sparta te ver gaat: "Boakye is drie keer te laat geweest, heeft twee bekeuringen voor te hard rijden en zou te veel kilometers met zijn bedrijfsauto hebben gemaakt. Het was onvoorstelbaar vergezocht. Naast het feit dat er spelers zijn met meer overtredingen, heeft Boakye voor elk vergrijp een gegronde reden. Toch wil Sparta via de arbitragecommissie Boakye op straat zetten. Wij hebben Sparta medegedeeld dat wij een proces met vertrouwen tegemoet zien." De VVCS wil via een arbitragezaak afdwingen dat Boakye per direct terug keert bij de A-selectie.