Rooney wil elders prijzen winnen

Wayne Rooney wil weg bij Manchester United om prijzen te blijven winnen. Dat stelt de Engelse spits vandaag in een verklaring. Manchester kan Rooney niet de gewenste garanties geven dat ook in de toekomst spelers van wereldklasse kunnen worden aangetrokken. "Voor mij draait het allemaal om het winnen van prijzen."

Rooney bevestigt met zijn verklaring wat Manchester-coach Sir Alex Ferguson gisteren al bekendmaakte. Van ruzie met de zijn trainer is geen sprake volgens Rooney. "Ik zal hem altijd veel verschuldigd zijn. Sir Alex is een geweldige trainer en mentor die me vanaf het moment dat ik van Everton overkwam heeft gesteund en geholpen. Voor Manchester United hoop ik dat hij voor altijd door kan gaan, want hij is een uniek genie."

Dat zijn aanstaande vertrek getuigt van een gebrek aan respect voor Manchester, bestrijdt Rooney. "Ik heb altijd veel respect gehad voor de club", beweert de aanvaller. "Hoe zou dat niet kunnen als je kijkt naar de geweldige geschiedenis en in het bijzonder de zes jaar die ik daar deel van heb uit mogen maken?"