Adriaanse: "Kijk graag naar het Ajax van Jol"

Co Adriaanse heeft zijn mening over de speelwijze van trainer Martin Jol moeten herzien en kijkt nu met veel plezier naar de wedstrijden van de Amsterdamse club.

Adriaanse, voormalig trainer van de Amsterdammers, is zeer positief over het Ajax en de speelwijze van Martin Jol in de papieren uitgave van Voetbal International. De huidig trainer van de Olympische selectie van Qatar was in het verleden minder opgetogen, maar heeft nu zijn mening herzien.

"Ajax domineert bijna altijd, speelt aantrekkelijk, scoort veel, ze spelen met zeven zelfopgeleide spelers en de ArenA zit vol", zegt Adriaanse. "Weggespeeld worden door Real Madrid is geen schande. Het enige wat overeind blijft is het gebrek aan echte vleugelspelers. Daar staat echter tegenover dat er op de vleugels wel voortdurend spelers verschijnen die daar een actie maken en een voorzet geven. Cruijff mag zich van mij best ergeren, maar feiten spreken in het voordeel van de huidige trainer."

Adriaanse had in het verleden kritiek op de speelwijze van Jol en vond hem niet bij Ajax passen. Die mening trekt hij echter terug. "Ik vond hem altijd veel te defensief spelen, eigenlijk bij al zijn clubs. Daarom vond ik het verbazend dat Ajax hem haalde, vond hem daar helemaal niet passen. Hij heeft zich echt ontpopt als een trainer die zijn ploeg ook kan laten aanvallen. Ik had niets met Martin Jol, maar dat trek ik terug. Ik kijk graag naar zijn Ajax."