Verbeek: "Ik vind ons Nederlanders een negatief volkje"

Gertjan Verbeek vindt de Nederlandse voetbalvolger redelijk negatief. De AZ-trainer zei dat in de aanloop naar het duel met Dinamo Kiev.

"Of het verwachtingspatroon bij AZ te hoog is?", zei Verbeek woensdag naar aanleiding van de nog niet indrukwekkende wedstrijden van AZ. "Ik vind ons Nederlanders sowieso een negatief volkje. Als Ajax met 2-0 bij Real Madrid verliest, klinkt er kritiek. Maar het gebeurde AC Milan daar ook, hoor."

"Misschien is het niveau van Nederlandse clubs niet zo hoog als men denkt. Dynamo Kiev, FC Sheriff en BATE zijn geen slechte ploegen. FC Twente won vorig jaar ook niet bij FC Sheriff. En dan vinden wij FC Twente één van de beter ploegen van Nederland."

Verbeek werd ook nog gevraagd naar de vergelijking tussen AZ en zijn vorige club Feyenoord. "Dat gezeur over leeftijd is onzin. Tel de leeftijd van de spelers van Feyenoord bij elkaar op, streep daar Rob van Dijk bij weg en vervang hem door Darley, dan nog heeft AZ een jonger team. Wij worden kritischer benaderd omdat AZ twee jaar terug nog landskampioen was. Wanneer is Feyenoord dat voor het laatst geweest? Het stadion van Feyenoord is top en ze hebben een topschuld. Kun je nog meer noemen? Men vergelijkt dit AZ met het kampioensteam, Feyenoord heeft dat niet."