Van Persie lovend over Oranje en Huntelaar

Robin van Persie is nog altijd herstellende van een blessure aan zijn enkel, maar volgt de prestaties van het Nederlands elftal op de voet. Zo genoot de aanvaller, die in dienst van Arsenal is, in de afgelopen week van de EK-kwalificatieduels tegen Moldavië en Zweden.

"Ik heb op tv zitten kijken", liet Van Persie weten. "Iedereen heeft het over Zweden (4-1), maar ik vond het spel er tegen Moldavië (0-1) al echt goed uitzien."

Van Persie betrapte Oranje op dezelfde focus als tijdens het WK voetbal, dat afgelopen zomer in Zuid-Afrika werd gehouden. "Het had daar ook 0-5 kunnen worden. De kansen die de jongens tegen Moldavië misten, dat was geen nonchalance, maar pech."

"De winst van deze twee wedstrijden? Dat je twee totaal verschillende tegenstanders beide kansloos laat. Volgens mij maakt het nog steeds niet uit tegen wie Oranje speelt. Iedereen heeft het moeilijk tegen ons", ging de Rotterdammer verder.

Tot slot was Van Persie lovend over het spel van Klaas-Jan Huntelaar, die in de afgelopen interlands als spits fungeerde. "Die is wel lekker bezig, ja", zei hij. Toch was de speler van Arsenal nog niet bezig met zijn rol bij het Nederlands elftal. "Eerst maar eens terugkomen."