Uitslag Nederland - Zweden

Nederland heeft ook zijn vierde wedstrijd in de EK-kwalificatie gewonnen. In de Amsterdam Arena werd Zweden met 4-1 verslagen.

Nederland begon de wedstrijd met Mark van Bommel gewoon in de basis, ondanks dat zijn club Bayern München hem vandaag opeiste vanwege een lichte knieblessure. Oranje kende een droomstart en kwam al na een paar minuten op voorsprong. Na een snelle aanval kwam de bal via Sneijder en Van Der Vaart bij Huntelaar terecht, die alleen voor de keeper kwam. Hij faalde niet en scoorde zijn zevende interland doelpunt in de laatste vier EK-kwalificatie interlands.

Na 25 minuten kreeg Nederland een tegenvaller te verwerken toen Dirk Kuyt geblesseerd de strijd moest staken. Hij werd vervangen door Jermain Lens en is inmiddels in het ziekenhuis voor nader onderzoek. In de 34e minuut kwam Nederland op 2-0. Een slechte ingooi van de Zweden werd onderschept, waarna Sneijder Afellay lanceerde. De PSV'er liet zijn ploeggenoot Isakkson kansloos. Met die stand gingen beide ploegen de rust in.

Na tien minuten spelen in de tweede helft kwam het Nederlands elftal op 3-0. Affelay dolde zijn tegenstander met een dubbele schaar en gaf vervolgens een perfecte voorzet op Huntelaar, die de 3-0 kon inkoppen. Vlak daarna werd het 4-0. Ditmaal was het Afellay zelf die scoorde na een razendsnelle uitbraak, waarna de bal via Heitinga, Sneijder en Huntelaar bij de doelpuntenmaker terecht kwam.

Uit het niets deed Zweden na 68 minuten iets terug. Granqvist scoorde de 4-1. Daarna nam Nederland gas terug had Zweden een overwicht. Grote kansen werden er echter niet gecreëerd.