[K1] Protesten tegen Schilt

Sem Schilt won zaterdag op punten van Hesdy Gerges, maar het management van de voor Egypte uitkomende K1-vechter heeft hiertegen protest aangetekend. Zij zijn van mening dat Schilt gediskwalificeerd moet worden omdat zijn scheenbeen is ingetaped. Bovendien waren zij het niet eens met het jury-oordeel en vonden zij dat Gerges recht had op een extra ronde.

"Aan de jury-uitslagen hielden we een vreemde smaak over. Hesdy is zwaar benadeeld. Maar ons allerbelangrijkste argument is dat Sem Schilt niet getapet had mogen worden. Als je naar de regels kijkt, is er maar één conclusie te trekken: Schilt moet eruit", aldus Simon Rutz van It’s Showtime, waarbij Gerges titelhouder in het zwaargewicht is.

Rutz geeft aan gewacht te hebben met het aantekenen van het protest totdat de partij voorbij was. "Wij zijn zo correct geweest om tijdens de partij geen tumult te maken, want dat zou heel slecht voor de sport geweest zijn."

Schilt gaf aan niets gemerkt te hebben van het tapen: "Bas stond aan mijn been te trekken, maar ik heb niet gezien dat hij daar een stuk tape omdeed. Mijn scheen bloedde wel en na afloop is een aantal hechtingen geplaatst", aldus Schilt, die in spanning moet afwachten of hij op 11 december zijn wereldtitel mag verdedigen in Japan.

In de regels van de K1 staat dat er niet mag worden gevochten met een bloedende wond. Tapen tijdens een gevecht is verboden, dus een snee betekent normaal gesproken het einde van een gevecht.