Brawn wil geen FOTA-voorzitter worden

Mercedes Grand Prix-teambaas Ross Brawn wil geen voorzitter worden van de Formula One Teams' Association. De Brit werd gezien als een van de kandidaten om eind dit jaar Martin Whitmarsh op te volgen, maar ziet er van af.

Volgens Autosport kan de voorzitter van de FOTA alleen uit een team komen dat wereldkampioen is geweest, iets wat het aantal kandidaten al beperkt. Omdat Ferrari al een voorzitter heeft geleverd en Brawn er van af ziet zijn er nog drie kandidaten over: Eric Boullier van Renault, Andrew Parr en Sir Frank Williams beiden van Williams. Omdat de verkiezing in december pas is bestaat de kans dat ook Red Bull Racing-teambaas Christian Horner nog aan dit rijtje toegevoegd kan worden.

Brawn is binnen de FOTA het hoofd van de technische werkgroep en voelt zich in die rol prima thuis. "Ik heb mijn twee jaren als hoofd van de technische werkgroep binnen de FOTA met plezier beleefd en dat is wel genoeg zo. Ieder van ons wil wat teruggeven in de zaken waarin we het goed hebben gedaan, dus het voorzitterschap is geen ambitie van mij."

"Net als de andere teambazen moet ik naast de andere dingen ook dagelijks werken, maar we weten ook hoe belangrijk het is om een organisatie als de FOTA te hebben en daarom neem ik mijn hoed af voor Luca di Montezemolo en Martin Whitmarsh die als voorzitter de juiste richting aan de FOTA hebben gegeven."

Het is waarschijnlijk dat Whitmarsh in december opstapt. Parr heeft zichzelf inmiddels al naar voren geschoven als kandidaat en onduidelijk is nog of de Williams-baas tegenkandidaten krijgt.