MS: "Blu-ray gaat weer weg"

De Xbox 360 van Microsoft is al sinds 2005 op de markt en maakt nog gebruik van de 'ouderwetse' DVD's. Een jaar later kwam Sony met de PlayStation 3 op de markt die gebruik maakt van Blu-Ray. Hierdoor was het apparaat een stuk duurder dan die van de concurrent maar zou hij ook future-proof zijn. Nu, vijf jaar later, maakt Microsoft de balans op en zijn ze blij dat ze in die tijd niet voor Blu-ray hebben gekozen.

Volgens Stephen McGill, baas bij Xbox UK, hebben ze een goede keus gemaakt door de console goedkoop te houden en Blu-ray er niet in te stoppen. Volgens McGill zal Blu-ray, net als de vele opslagmedia daarvoor, weer voorbij gaan.

"I think people now recognise what a smart decision it was to keep the pricing low, and actually Blu-ray is going to be passed by as a format."

Volgens McGill hebben consumenten de Blu-ray zelfs overgeslagen en zijn ze van DVD direct naar digital streaming gegaan, een service die de Xbox 360 natuurlijk aan zijn klanten biedt.

“People have moved through from DVDs to digital downloads and digital streaming, so we offer full HD 1080p Blu-ray quality streaming instantly, no download, no delay."

Volgens de laatste cijfers heeft het Blu-ray formaat nog een lange weg te gaan om de DVD in te halen. Cijfers van het eerste kwartaal in 2010 laten zien dat er meer Blu-rays worden verkocht (68.5% meer dan in Q1 2009) maar dat het nog maar 12,3% van de volledige markt in bezit heeft.

Wat vinden jullie? Denken jullie dat Blu-ray zal verdwijnen en dat we alleen nog maar films zullen downloaden? Of zal er altijd een markt bestaan voor de fysieke opslagmedia?

Blu-ray