[WK] Nederland ongeslagen naar halve finale

Alweer de laatste groepswedstrijd tijdens het WK hockey voor vrouwen in het Argentijnse Rosario. In deze laatste wedstrijd ging het voor Nederland alleen nog om de eer omdat zij zich al eerder zeker wisten te spelen voor de halve finale. De halve finale zal komende donderdag worden gespeeld en tegenstander is dan Engeland. Nederland won het duel met Japan met 5-2.

Na een minuut spelen wist Naomi van As door een prachtige individuele actie de score te openen. Ook Maartje Paumen deed al snel een duit in het zakje en zorgde ervoor dat Nederland binnen tien minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong stond. In het kwartier wat volgde kreeg Japan wat meer grip op de wedstrijd en wisten beide ploegen een strafcorner niet te benutten.  Een doelpunt van Agliotti werd afgekeurd omdat deze met de voet was geraakt. In de slotfase van de eerste helft was het rommelig en kon Nederland niet overtuigen zoals het dat in de openingsfase wel wist te doen.

Een van richting veranderd schot werd in de openingsfase al snel tot doelpunt gepromoveerd. Lideweij Welten raakte de bal die daardoor hoog achter de Japanse doelvrouw verdween. Ook Kim Lammers wist een doelpunt mee te pikken en wel nummer vier vcan de wedstrijd. Maartje Paumen schoot de bal de cirkel in en zag deze slecht verwerkt worden door de Japanners. Lammers zag de bal voor zich terecht komen en schoot de bal onberispelijk in. Het tiende doelpunt van Maartje Paumen volgde niet veel later vanuit opnieuw een strafcorner. De Japanse vrouwen hadden net zo goed thuis kunnen blijven. Op geen enkele manier wisten ze het Joyce Sombroek moeilijk te maken. Natuurlijk kregen ze wat kansen via strafcorners maar de Nederlandse verdediging bleef hierin vrij eenvoudig overeind. Toch kon de bijna 20-jarige Sombroek in de slotfase nog een tweetal ballen uit het net vissen.

Nederland had waarschijnlijk wel verwacht dat ze dit duel als opwarmertje voor komende donderdag kunnen gebruiken. De dames van coach Herman Kruis zullen op donderdag 21:30 uur (Nederlandse tijd) afslaan voor het halve finale duel tegen Engeland.