Kesler noemt berichten over Robben onzin

Arjen Robben heeft geen tweede spierscheuring. Dat stelt oud-directeur Betaald voetbal van de KNVB Henk Kesler dinsdag in De Twentsche Courant Tubantia. Kesler heeft de zaak van de aanvaller nog onder zijn hoede. Robben werd na een blessure voor het WK klaargestoomd en speelde in Zuid-Afrika vijf wedstrijden.

Na terugkeer bij zijn club Bayern München stelden de Duitsers dat Robben zwaar geblesseerd was. Maandag meldde het NOS-programma Nieuwsuur dat de medische staf van de KNVB voor het WK een tweede spierscheuring bij Robben over het hoofd had gezien.

Dat bericht noemt Kesler 'grote onzin'. "Ik zag maandag ene professor Vermeulen op tv praten over allerlei zaken, maar ik ben zijn naam nog nooit in de medische wereld tegengekomen", haalt Kesler uit naar chef voetbal Arno Vermeulen van de NOS.

Zaterdag staat er een ontmoeting tussen de KNVB en Bayern München op het programma over de kwestie. Kesler verwacht dat het geschil dan wordt bijgelegd. "Het bericht van de NOS klopt in elk geval van geen kant. Maar blijkbaar vul je tegenwoordig zo je nieuwsprogramma's en mag iedereen zonder medische achtergrond zomaar iets roepen."