Troon Woods wankelt

De troon van de Amerikaanse golfer Tiger Woods wankelt. Aan zijn heerschappij van 273 weken als aanvoerder van de wereldranglijst dreigt nu serieus een einde te komen. Zowel Sven Stricker als Phil Mickelson kan hem vandaag na het Deutsche Bank Championship aflossen als leider.

Beide landgenoten van Woods hebben uitzicht op de winst in het tweede toernooi uit de play-offs van de PGA Tour. Stricker staat na drie ronden vierde en Mickelson vijfde, respectievelijk vier en vijf slagen achter op klassementsleider Jason Day. Als Stricker of Mickelson het toernooi in Norton, Massachusetts wint en Woods komt niet verder dan zijn huidige 23e positie, dan is het golficoon zijn topnotering op de wereldranglijst kwijt.

"Ik speel beter dan mijn score suggereert", zei Woods hoopvol na afloop van de derde ronde in het Deutsche Bank Championship, die hij zondag (plaatselijke tijd) aflegde in 69 slagen. "Ik miste nogal wat putts voor een birdie."

Mocht Woods de nummer 1-positie kwijtraken, dan is dat de zoveelsts tegenslag voor hem. De Amerikaan kwam dit jaar in opspraak door seksschandalen die hem twee weken geleden zijn huwelijk met de Zweedse Elin Nordegren kostte. Bovendien is hij nog niet gekozen in het Amerikaanse team voor de Ryder Cup. Captain Corey Pavin maakt maandag de laatste vier spelers bekend.