Voorarrest vader dode baby geschorst

De vader uit Oss die vorig jaar werd aangehouden voor de dood van zijn acht weken oude baby wordt donderdag vrijgelaten. De rechtbank in Den Bosch vindt dat zijn voorarrest nu lang genoeg heeft geduurd. De man zit al 443 dagen vast.

De rechtbank heeft zijn verzoek om het voorarrest op te heffen afgewezen. Bij het opheffen van voorarrest kunnen namelijk geen voorwaarden worden opgelegd. Daarom werd zijn voorarrest geschorst. Zo kon de rechtbank de man ook een contactverbod met de moeder en familie van het kind opleggen.

Een verzoek van justitie om het voorarrest te verlengen werd ook afgewezen. Een lange tijd werd het voorarrest verlengd, maar nu begint het belang van de verdachte zwaarder te wegen dan het belang van het Openbaar Ministerie de verdachte vast te houden zolang het onderzoek niet is afgerond.

De verwachting is dat het nog een tijd duurt voordat het zover is. De eerste zitting staat pas op 23 december op het programma. Dat de man nu is vrijgelaten, betekent overigens niet dat de rechtbank verwacht dat hij uiteindelijk ongeveer 443 dagen cel krijgt opgelegd.

Na de vondst van de dode baby in juni vorig jaar werden de toen 35-jarige vader en een destijds 34-jarige moeder aangehouden. De politie concludeerde uit sectie dat sprake is van een niet-natuurlijke dood. De vrouw werd al snel weer vrijgelaten.

Submitter:  Bron: Novum