Portal 2 uitgelicht in video-interview

Het vervolg op Portal is één van de meest geanticipeerde games van dit moment. Met Portal 2 wil ontwikkelaar Valve ons een uitgebreidere ervaring bieden dan het eerste deel. GLaDOS is weer tot 'leven' gekomen en zal de speler wederom het leven zuur maken met puzzels.

Portal 2 kent een aantal vernieuwingen, waaronder de toevoeging van verschillende soorten gel en een klein robotje dat je zal vergezellen in de singleplayer. De grootste toevoeging is echter de co-op modus. Deze modus is met twee spelers te spelen, die in de huid kruipen van twee robots die getest worden door GLaDOS en zich meer menselijk moeten gaan gedragen. De singleplayer zal ongeveer twee keer zo lang zijn als in Portal en de co-op zal ongeveer de lengte van de singleplayer in de eerste Portal zijn.

Wil je meer weten over de co-op en over andere zaken in de game? Kijk dan even naar het onderstaande interview, waarin Erik Wolpaw ons uitgebreid vertelt over Portal 2. Portal 2 komt in 2011 uit voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.