Raddraaiers belagen politie in Den Bosch

Twee groepen van in totaal enkele tientallen raddraaiers hebben zaterdagavond in Den Bosch de confrontatie met elkaar gezocht en keerden zich daarna tegen de politie. Zij probeerden agenten te belagen en ook werd een fles naar een politieauto gegooid. Zes verdachten werden aangehouden, meldt de politie zondag.

Rond 18.30 uur hadden de groepen van in totaal dertig man zich verzameld op het Rivierenplein, waar een grimmige sfeer ontstond. Een aantal van hen reed vervolgens weg, waarbij enkele auto's die op het plein geparkeerd stonden, beschadigd raakten. De politie, die inmiddels ter plaatse was, werd belaagd door de nog aanwezige mensen. Zij probeerden de confrontatie met agenten aan te gaan.

Een groot deel van de groep ging vervolgens een café aan de Rijnstraat in. Het café werd gesloten en met inzet van de mobiele eenheid werd de rust teruggebracht. Zes man werden aangehouden, omdat zij zich verzetten tegen hun aanhouding, een bedreiging vormden of zich niet konden legitimeren. Zij zitten vast voor verhoor. De politie onderzoekt de aanleiding van de confrontatie.