Raúl: "Bundesliga één van de sterkste competities"

Raúl is zeer blij met zijn transfer van Real Madrid naar Schalke 04. Volgens de Spanjaard heeft het kwaliteitsniveau van de Bundesliga een grote rol gespeeld bij zijn keuze voor Schalke.

"De Bundesliga is altijd al een speciale competitie geweest en één van Europa's sterkste competities", zegt Raúl op de clubwebsite van Schalke. "Hier wordt attractief voetbal gespeeld. Dit is een bijzondere dag voor mij." De routinier tekende vandaag een tweejarig contract.

Raúl, die maandag al officieel afscheid nam van Real Madrid, speelde in 1994 al zijn eerste wedstrijd in het profvoetbal. In zestien jaar won hij met de Koninklijke onder meer zes landstitels, drie Champions Leagues en twee wereldbekers voor clubteams. Raúl scoorde namens Real 323 keer in 741 officiële duels.

Naast de Spaanse topschutter kan ook Schalke-coach Felix Magath zijn geluk niet op. "Ik ben blij dat het ons is gelukt om een speler van wereldklasse naar hier te halen. Dit is goed voor de Bundesliga en Schalke." Raúl krijgt in Gelsenkirchen hetzelfde rugnummer als bij Real Madrid, namelijk nummer zeven.