R4-kaartjes nu ook illegaal in het VK

Nadat eerder de R4-kaartjes en varianten, de zogenaamde kaartjes waar men onder andere gedownloade spelletjes voor de Nintendo DS kan afspelen, illegaal werden verklaard in Nederland, is dat nu ook het geval in het Vereningd Koninkrijk. De rechtbank in London heeft Nintendo daar in het gelijk gesteld.

De bedrijven die werden aangeklaagd zijn Playables Limited en Wai Dat Chan, zij verkochten de R4-kaartjes met als motto dat het de homebrew op de Nintendo DS stimuleert, maar het was volgens hun niet de intentie om zo de DS-piraten een handje te helpen. Zij mogen nu niet meer de R4-kaartjes verkopen, ermee adverteren en niet meer importeren. 

Nintendo zei: "Nintendo promotes and fosters game development and creativity, and strongly supports the game developers who legitimately create new and innovative applications. Nintendo initiates these actions not only on its own behalf, but also on behalf of over 1,400 video game-development companies that depend on legitimate sales of games for their survival."

Hiermee hoopt Nintendo dus een stapje dichterbij te zijn om de piraterij op de Nintendo DS een halt toe te roepen, het is afwachten in welk land Nintendo actie gaat voeren na Nederland en het Verenigd Koninkrijk.