Teleurstellende dag voor Williams

Het Formule 1-team van Williams leek na de kwalificatie voor de grand prix van Duitsland op weg te kunnen gaan naar een dubbele puntenfinish in de race, maar zowel Rubens Barrichello als Nico Hülkenberg kenden een slechte start en beëindigden de race uiteindelijk buiten de punten.

"Ik kwam niet goed van mijn plek en was vervolgens de dupe van een actie van Kobayashi in de hairpin, waar hij geen ruimte gaf en iedereen ophield," mokte Barrichello die als achtste vertrokken was. Hij kon zich niet meer terugvechten in de race en eindigde uiteindelijk als twaalfde. "Zowel op de zachte als de harde banden deden we niet onder voor de auto's voor ons, maar het snelheidsverschil was niet groot genoeg om mensen in te halen."

"Ik had net als Rubens een slechte start en kon de posities die ik verloor daarna nooit meer goed maken. De start heeft hier echt de uitkomst van de race beslist," vulde de als tiende gestarte Hülkenberg aan. "De auto was vandaag niet echt snel en het was een saaie race, waarin geen onverwachte dingen gebeurden en zich dus ook geen kansen meer voordeden."